Metoda TheraTogs
Costumele si Ortezele TheraTogs
– Terapia pe care o putem purta ! –
⭐
Sunt o gama larga de produse ce cuprind sisteme pentru toate varstele, de la bebelusi, pana la varstnici.
Sunt special concepute atât pentru probleme posturale cât și pentru cele neuromotorii sau senzoriale.
✅ Încurajează dezvoltarea corecta a copiilor
☑️ Ajuta in efectuarea corectă a etapelor mersului
✅ Previn și remediază probleme posturale la toate vârstele
☑️ Recuperează probleme structurale și ale coloanei vertebrale
✅ Oferă ajutor și sprijin în procesul de recuperare al problemelor neuromotorii, senzoriale, structurale și posturale.
☑️ Facilitează pozitia și alinierea corecta a corpului
✅ Sunt o modalitate efectivă de management ale diagnosticelor precum: hipotonie, autism, sindrom down, spasticitate, hemiplegie, paralizie cerebrala și nu numai.
🎈Se aplica ușor și nu creează durere, materialele costumului sunt de înaltă calitate, fiind purtate cu ușurință o perioada lunga de timp.
🎈Putem efectua activitățile zilnice in mod normal, in timpul purtării costumului.
TheraTogs – costume ortetice de ultimă generație !
•TheraTogs vin in sprijinul nostru atât în timpul ședințelor de terapie, cât și în timpul liber de acasă.
•TheraTogs este terapia pe care o putem purta !







Asociatia Terapia Mami Si Bebe organizeaza :
- Sedinte de implementare a costumelor si ortezelor TheraTogs
- Ateliere TheraTogs pentru terapeuti, cadre medicale si parinti
- Inceputul formarii in Metoda TheraTogs pentru terapeuti, cadre medicale, persoane ce lucreaza in cadrul reabilitatii si neurodezvoltarii copiilor si adultilor







👉Tulburare din spectrul autismului, ADHD si alte tulburari de deficit de atentie.👈
🙏Iti doresti pentru copilul tau o viata functionala.
🙏Iti doresti zeci de ore de terapie care sa ii imbunatateasca simtul tactil, proprioceptia, reperele sistemului vestibular, auzul, vazul, comunicarea si gandirea.
😶Eforturile sunt deosebite si miile de ore de terapie istovitoare.
🤔Auzi de la toti terapeutii la care mergi ca este necesar sa pui „din toate” cate putin sa vedeti in fiecare zi rezultate.
🏋️♀️Da! „munca grea” nu este chiar pentru toate tiparele de copii.
🤹♂️🤹♀️Posibil ca situatia unui copil cu autism este deosebita si nu reusesti sa lucrezi abordarea motorie, care este baza dezvoltarii noastre armonioase.Si astfel suntem in fata unui „puzzle” din care nu gasim piesele sa cladim pe viitor achizitii organizate.
🙌Iti propunem „mainile unui terapeut” la tine acasa, zilnic in confortul casei tale de la 2 ore, la 6-8 ore/zi.
Cum poate ajuta TheraTogs 2-4-6-8 ore pe zi? ⏰🔎⏰
Sistemele TheraTogs pot aborda problemele de control postural – capacitatea de a menține o postură în timp ce participa la o activitate intentionata si este implicat într-o activitate – si hipersensibilitatea la inputul senzorial tactil prin oferirea unei îmbrătisari confortabile a corpului care creste gradul de constientizare a corpului si reduce expunerea la stimuli tactili ai trunchiul.
Tesatura este conceputa pentru a rezista la întinderea verticala, astfel încat sa ofere o stabilitate posturala blanda trunchiului și șoldurilor pe tot parcursul zilei. Pur și simplu îmbracamintea produce în mod frecvent un efect calmant. Spre deosebire de exemplu: de vesta cu greutate-nisip, compresia articolelor de îmbracaminte variaza în functie de schimbarile de pozitie și de miscare, astfel încat efectul calmant nu scade în timp.
Adaugarea de benzi la orteza TheraTogs poate îmbunătăti alinierea posturala, poate conecta toracele la pelvis sau poate oferi o compresie profunda prin articulatiile coloanei vertebrale și soldurilor.
!!!!Da repere clare -simtului de profunzime.
Ce sisteme TheraTogs să utilizati:
🎽1.Sistem de aliniere a posturii și trunchiului (PTA).
🎽2.Sistemul Wunzi (pentru sugari și tineri preșcolari)
💻Dovezi aplicabile, stiinta si abordari terapeutice.Un studiu de caz a fost prezentat într-un segment de știri ABC pe KGO-TV.
Științe care se aplică managementului TSA:
💻Procesarea și modularea informațiilor somatosenzoriale
💻Plasticitate neuronală: cartografiere corticală și practică în masă
Abordări terapeutice care pot fi utilizate pentru a aborda TSA:
Abordare percepție-acțiune (PA) (fostă TAMO – Tscharnuter Akademie for Motor Organization)
Abordarea integrării senzoriale (SI)
Mai multe despre tulburările din spectrul autismului
💻Spectrul autismului a fost redefinit în 2013 pentru a include autismul, sindromul Asperger, tulburarea pervaziva de dezvoltare nespecificată altfel, tulburarea dezintegrativa a copilariei si sindromul Rett (care prezinta o pierdere a tonusului muscular, probleme la tarat sau la mers, contact vizual diminuat și, mai tarziu, pierderea folosirea intenționată a mainii si vorbirea).Aceste tulburari se caracterizeaza prin deficite sociale si dificultăti de comunicare, comportamente si interese stereotipe sau repetitive si, în unele cazuri, întarzieri cognitive.
Un segment mare al populatiei cu autism prezinta deficiente în calitatea sau îndemanarea miscarii, probleme de modulare senzoriala și deficite în controlul postural. Deficitele de control postural (PCD) la copiii cu autism au fost detectate folosind masuri de balansare a corpului.Interesant, a fost gasităao corelatie între PCD ai comportamentele restrictive, repetitive – unul dintre criteriile de diagnostic de bază ale ASD.
Alte provocari pot include stangacia; planificarea motorie si executarea sarcinilor; și sensibilitate modificata la intrarile senzoriale, cum ar fi lumina, sunetul, atingerea și mișcarea. (Vezi și SMD .)
Copiii cu sindrom Asperger (AS) nu sunt de obicei diagnosticati pana la vârsta de 7 ani. Studiile retrospective ale videoclipurilor de acasa ale copiilor cu SA cand erau sugari au demonstrat probleme timpurii în mentinerea posturilor simetrice, integrarea reflexelor primitive, obtinerea echilibrului si organizarea abilităților de miscare, cum ar fi taratul și mersul in patrupedie.Aflati mai multe. Pentru mai multe informații despre ASD:
💻Autismul vorbește
💻NIH despre autism
💻NIMH despre autism
Referinte:
Fisa informativa privind tulburarile din spectrul autist. DSM5.org . Editura Americana de Psihiatrie. 2013.
Radonovich KJ, Fournier KA, Hass CJ. 2013. Relatia dintre controlul postural si comportamentele restrictive, repetitive în tulburarile din spectrul autismului. Front Integr Neurosci. 7:28.
Owen JP, Marco EJ, Desai S, et al. 2013. Microstructura anormală a substantei albe la copiii cu tulburari de procesare senzoriala. Neuroimage Clin. 23;2: 844-853.
Teitelbaum O, Benton T, Shah PK și colab. 2004. Notarea miscării Eshkol-Wachman în diagnostic: detectia arly a sindromului Asperger. Proc Natl Acad Sci US A. 2004 Aug 10;101(32):11909-14.
Teitelbaum P, Teitelbaum O, Nye J, Fryman J, Maurer RG.1998. Analiza miscării la sugar poate fi utila pentru diagnosticarea precoce a autismului.
Terapie pe care o poți purta!
🎽TheraTogs sunt produse ortetice prevazute cu benzi care ofera persoanelor cu deficiente senzorio-motorii o modalitate foarte eficienta de îmbunatatire a alinierii posturale, stabilitatii, abilitătilor de miscare, preciziei, stabilitatii articulatiilor si întinderii musculare prelungite. 🎽TheraTogs este un dispozitiv medical de clasa I înregistrat de FDA, ISO pentru Europa si Agentia Medicamentului si Dispozitivelor Medicale- pentru Romania.
Montajul Sistemului TheraTogs in doar cateva minute !
Galerie Montaje













Unde ne gasiti ?
