“O persoana care urmeaza ceea ce natura inteleapta ne arata si ne invata, este mai putin probabil sa greseasca.” - Beatris Padovan
Metoda initiata si dezvoltata de Beatriz Padovan si mai tarziu de Sonia Padovan, originara din Brazilia. Este o metoda de lucru manuala, priveste reorganizarea evolutiei pas cu pas a copilului pe principii precum: mers-vorbit-gandit.
Metoda Padovan este o terapie de reorganizare neurofuncțională, recapitulează mișcările neuro-evolutive ale sistemului de locomoție și verticalizare umană, mișcările neuro-evolutive ale sistemului oral care duc la stăpânirea mușchilor vorbirii, mișcările neuro-evolutive ale sistemului legat de utilizarea mâinilor și bogăției lor de articulații, precum și mișcările neuro-evolutive ale ochilor cu organizarea lor musculară complexă.
Metoda Padovan recapitulează procesul de dobândire a Mersului, Vorbirii și Gândirii într-un mod dinamic, stimulând maturizarea Sistemului Nervos Central, cu scopul de a face individul capabil să-și împlinească potențialul genetic și să-și dobândească toate capacitățile, precum locomoția, limbajul şi gândirea.
Ca prima abordare avem neuroplasticitatea creierului si apoi etapele de dezvoltare fiziologice, precum: rostogolire, tarare, mers cu scopul ca ulterior sa obtinem evolutia cailor neuronale pe toate ariile de dezvoltare.
Planul de lucru este bazat pe etapele de neurodezvoltare primare, abordari complexe si complete, precum si timp acordat sistemului nervos de a-si insusi toata informația.
Asociatia Terapia Mami Si Bebe Organizator oficial al formarii in Metoda Padovan in Romania
Formarea in Metoda Padovan este alcatuita din 6 module de abordare teoretica
si practica pentru instruirea completa a terapeutilor.
Fiecare modul este organizat exclusiv de Asociatia Terapia Mami Si Bebe, in format fizic, la Bucuresti, cu traineri recunoscuti de Institutul Internationam Metodo Padovan.
Modulul 1 : Bazele teoretice ale Metodei Padovan si invatarea exercitiilor fizice
Modulul 2 : Functiile orale si reabilitarea lor ( Teorie si practica )
Modulul 3 : Aprofundarea exercitiilor orale si corporale. Aplicarea exercitiilor pentru patologii si afectiuni specifice
Modulul 4: Exercitii specifice pentru alterarile ocluzale si articulare a fonemelor ( Teorie si practica )
Modulul 5 : Integrarea senzoriomotorie, tulburarile de invatare si alte tulburari invazive de dezvoltare
Modulul 6 : Aprofundarea aspectelor neurologice si practice ale Metodei Padovan