0766 406 508 terapii.m.b@gmail.com

Scurta descriere

ASOCIATIA TERAPIA MAMI SI BEBE, este o organizatie a carei activitate este legata de munca cu copiii, indiferent de conditia lor, de aducerea in Romania a metodelor de tratament sau de recuperare pediatrica de ultima generatie.

Asociatia noastra are invitati lunar diferiti terapeuti in diferite metode de lucru cu copiii, care fac sesiuni de ateliere cu acestia si parintii lor, in metode inovative de invatare de reeducare de neurodezvoltare a creierului.

Aceste metode de lucru au ca motivatie principala –Neuroplasticitatea creierului.

Metoda Masgutovahttps://masgutovamethod.com/

Metoda Anat Banielhttps://www.anatbanielmethod.com/

Metoda Feldenkraisehttps://feldenkrais.com/

Metoda Castilo Moralles –  http://www.castillomorales.com.ar/

Am extins sfera de lucru in organizarea de formari, simpozioane pentru profesionistii din Romania, in domeniul medical, pentru a da un imbold in puterea de exemplu. Am format echipe de medici de la spitalele de pediatrie din Bucuresti in Dieta Ketogenica pentru epilepsiile farmacorezistente; avem in formare peste 50 de studenti in Metoda Masgutova si 25 de studenti in Metoda Castilo Moralles.

O alta abordare foarte utila pe care am implementat-o pentru prima data in Romania, este programul Dieta Ketogenica pentru epilepsiile farmacorezistente cazuistica pediatrica: parteneriat cu jucatorul mondial numarul unu Charlie Foundation si implementarea programului pentru 12 copii romani si formarea de catre dieteticean Denise Potter – LLC, SUA a echipei interdisciplinare pentru suportul medical.

Charlie Foundationhttps://charliefoundation.org/

Misiunea noastra

Sa organizam seminarii, simpozioane de prezentare sau formare in diferite metode de lucru pentru copii, care ajuta la o dezvoltare armonioasa si la o invatare in ariile: cognitiva, motorie, tactila, sistem vestibular, proprioceptie, visual sau auditiv.

Sa construim un website unde sa facem traduceri si prezentari despre diferite informatii medicale de ultima generatie, informatii traduse in limba romana, situatie in care informatia devine mai prietenoasa pentru un segment foarte larg de parinti.

Sa achizitionam materiale si dispozitive necesare atelierelor cu copiii.

Sa angajam o persoana cu studii educationale pe care sa o formam in metodele dezvoltate de noi, care apoi sa ne ajute in organizarea atelierelor pentru copii, ateliere de socializare, de grup, individuale sau stimulative, pe tematici alese.

Activitati derulate pana in prezent

Iunie 2017 a inceput formarea in Metoda Masgutova; 22 de profesionisti romani din diferite domenii ale reabilitarii medicale au avut deschiderea spre o metoda noua de lucru, in aria tactila si dinamica reflexelor primare.

Octombrie 2017 pentru prima data in Romania, am beneficiat de o implementare la standarde de top in ceea ce priveste implementarea Dietei Ketogenice pentru 12 copii, cazuistica epileptica farmacorezistenta si de un seminar medical de formare a unui numar de 18 medici si personal auxiliar ca echipa interdisciplinara de supervizare a copiilor din program. Medici si asistente de la Spitalul Clinic Pr. Dr. Al.Obregia si Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, cu specialitati in: psihiatrie, neurologie, endocrinologie, pediatrie, gastroenterologie.

Ianuarie si martie 2018 formarea Masgutova Method continua cu doua seminarii in aria oro faciala.

Iunie 2018 Dieta Ketogenica din nou! O saptamana foarte benefica, cu un seminar de prezentare pentru parintii interesati de acest tratament medical, un seminar medical pentru cadrele medicale de la Spitalul Clinic Pr. Dr. Al.Obregia, Spitalul Clinic de Urgenta Maria S. Curie si Spitalul Clinic Grigore Alexandrescu.

In luna octombrie programul nostru a fost prezentat la Simpozionul International Dieta Ketogenica ptogram mondial medical de la Jeju- Coreea de Sud, ca studio de caz in Dieta Keto-pediatrica

Ianuarie si martie 2019 formarea Masgutova Method continua pe aria de dezvoltare neuro tactila, 28 de terapeuti interesati de aceasta formare

Plan pentru perioada urmatoare

Aprilie 2019 – continuam formarea cu Dinamica si Integrarea Reflexelor Primare – Metoda Masgutova

Iulie si noiembrie 2019 – incepem un eseu de simpozioane in premiera pentru Romania si suntem a 2-a tara din Europa in care vor fii prezenti cei de la Fundatia Castilo Morales din Argentina, pentru a ne initia in metoda cu acelasi nume; metoda este destinata in special copiilor cu problem globale de dezvoltare de natura genetica.

Metodele au inceput cu pasi mici dar siguri sa fie lucrate in Romania si sa prinda contur in dezvoltarea copiilor de la cele mai mici varste, la copiii tipici si nu numai, fara discriminare de situatie sau diagnostic

Cine suntem

Inca de la infiintare asociatia a fost sustinuta din fondurile proprii ale fondatorilor, in special sotii Bartha, apoi pentru sustenabilitate constanta au venit ca sprijin si parintii copiilor afiliati ong-ului nostru, apoi am inceput prin organizarea seminariilor de formare, sa avem un usor suport financiar.

In prezent avem o locatie adecvata pusa la dispozitie ong-ului de membrii fondatori cu titlu gratuit, locatie in care ne vom desfasura atelierele.

Ne dorim sa ne sustinem din activitatile educationale pe care le vom implementa o data cu angajarea unei persoane calificate si tot odata incercam sa atragem o parte din fonduri menita sa ne ajute ca baza de pornire.

 

Bartha Minodora- presedinte Asociatia Terapia Mami si Bebe

FORMATOR- lucrator in arte combinate

TERAPEUT MASGUTOVA METHOD

TERAPEUT CASTILO MORALLES METHOD

De ce sa sustii un ONG

ANPC ANPC