0766 406 508 terapii.m.b@gmail.com

Atelier crearea legăturilor

Educația și terapia mișcărilor somatice cu copii cu nevoi speciale
din perspectiva Body-Mind Centering® (BMC®)

cu Thomas GREIL

Organizare: Terapia Mami si Bebe www.neurodezvoltarepediatrica.ro
Contact: Minodora Bartha Terapii.m.b@gmail.com
Data: February 14, 2020 9-12.30/ 13-16.00
Locație: București

Acest workshop introductiv se va concentra pe abordarea Body-Mind Centering® creată de Bonnie Bainbridge Cohen, terapeut ocupațional din SUA. BMC® se bazează pe ideea conform căreia mișcarea și atingerea reprezintă baza învățării și că dezvoltarea de la naștere până la primii pași reprezintă baza tuturor achizițiilor ulterioare. În cazul în care anumite etape ale dezvoltării nu sunt parcurse în această perioada, există posibilitatea să fie accesate mai târziu.

Abordarea BMC® este blândă, non-intruzivă și mai degrabă atrăgătoare, decât solicitantă. Este foarte individualizată pentru fiecare copil. BMC® nu forțează, ci implică, interacționează și încearcă să stârnească curiozitatea și interesul inerent al copilului. BMC® susține învățarea autodidacta, stimulând, independent de abilitățile copilului, procesul de descoperire. Întotdeauna privește întreaga persoană și îmbrățișează pe deplin procesul pentru fiecare copil, îngrijitorilor, părinte sau membru al familiei.

„Pentru a efectua schimbarea, pornim de la început și construim treptat, succesiv și conștient pentru a stimula dezvoltarea care are loc în mod natural atunci când nu există restricții. Apoi redirecționăm și recream procesul de învățare fără efort prin acceptare, dorință, curiozitate, confort și iubire.» Bonnie Bainbridge Cohen

Acest atelier investighează organizarea mișcărilor și atingerea prin explorări și demonstrații.

 

Workshop-ul va fi în limba engleză cu traducere în română.

Vineri, 14 Februarie, 2020 9-12.30/ 13-16.00

Workshop-ul este deschis tuturor celor interesați, fiind în special dedicat pentru părinți, educatori, terapeuți și studenți. Nu este necesară experiența anterioară.

 

Înscrieri și informații: Terapii.m.b@gmail.com www.neurodezvoltarepediatrica.ro

Sesiuni individuale 11-13 februarie

 

Cu câteva zile înainte de atelier, pe 11-13 februarie, copii și părinții lor vor avea ocazia să facă sesiuni individuale cu Thomas Greil și Anka Sedlackova. Dorim să susținem dezvoltarea copiilor la fel de mult cu susținerea părinților. Vă rugăm să o contactați pe Minodora Bartha pentru mai multe informații.

Thomas GREIL

Thomas preda în programul de certificare BMC® în Europa și SUA din 2003, precum și în Programul de Educație pentru Dezvoltarea Mișcării pentru Copii (IDME).

Interesul său de a lucra cu copii cu nevoi speciale și familiile lor vine din experiența îndelungată de a lucra cu copii cu abilități diverse, de la jocul cu bebelușii și familiile însoțitoare, precum și din cercetarea sa asupra dezvoltării umane de la stadiul embrionar, evoluția filogenetică și cercetarea aplicării neuroștiinței în legătură cu creșterea, vindecarea traumelor și personificarea.

Locuiește în Salerno, Italia.

Anka SEDLAČKOVÁ

Este dansatoare și interpretă, predă la Academia de Arte din Bratislava. Ea a studiat BMC® din anul 2000 și a absolvit ca IDME, BMC® Practicant si BMC® Profesor.

În 2003 a început să lucreze cu bebeluși și copii cu nevoi speciale.

Împreună cu Angelika Kováčová a fondat organizația non-profit Babyfit, care se concentrează pe educația în domeniul dezvoltării mișcării.

A predat în Franța, Japonia și Republica Cehă